Política

ICV es queda amb només un diputat

Eleccions 9 de març

De l'eufòria al desencís. ICV-EUiA va perdre a l'últim instant el segon diputat per Barcelona. Tal com va passar en les eleccions europees de l'any 1999, quan Antoni Gutiérrez Díaz va perdre l'escó que semblava que tenia lligat quan només quedava el 3% dels vots per escrutar, ahir la formació ecosocialista es va deixar pel camí el segon escó. De fet, el cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va sortir a valorar els resultats amb el convenciment que la número 2 de la llista per Barcelona, Núria Buenaventura, l'acompanyaria a Madrid, però al final de la seva intervenció es va saber que perdien el segon diputat. Una notícia que els dirigents de la formació van conèixer quan Herrera ja havia acabat el seu parlament. El desencant es va apoderar de la sala on els simpatitzants ja celebraven amb gran eufòria que la formació ecosocialista hagués resistit la forta bipolarització dels comicis.

Durant tota la jornada electoral el segon diputat va ballar. El temor a no mantenir aquest segon diputat va fer que Herrera demorés la seva sortida davant la premsa per valorar els resultats. El retard en el recompte va fer, però, que el candidat acabés sortint. Amb el 60% dels vots escrutats, ICV-EUiA assolia el segon escó, que va mantenir gairebé fins al final de la jornada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.