Política

Castro fa una crida al "vot unit" en les pròximes eleccions durant el 49è aniversari de la seva entrada a l'Havana

El president cubà, Fidel Castro, ha enviat un missatge al programa Mesa redonda de la ràdio i la televisió cubanes, en què ha subratllat la importància del "vot unit" en els comicis generals del pròxim dia 20 i ha recordat l'entrada de l'exèrcit rebel a l'Havana fa avui 49 anys, ha informat avui l'agència cubana de notícies AIN.

Enmig d'una prolongada absència del president, Fidel Castro, Cuba ha celebrat el 49 aniversari de l'entrada de Castro a l'Havana al comandament de la Caravana de la Llibertat, que va recórrer l'illa des de l'est del país, després d'enderrocar el dictador Fulgencio Batista mitjançant una lluita armada a les muntanyes.

Gairebé mig segle després que milers de persones sortissin als carrers de l'Havana per victorejar Castro i els seus llegendaris revolucionaris, el convalescent governant es manté apartat de la vida pública a causa dels seus problemes de salut.

Tot i això, Castro, de 81 anys d'edat i afectat d'una malaltia gastrointestinal, ha estat nomenat candidat a les eleccions parlamentàries del pròxim 20 de gener, cosa que podria obrir-li el camí a la seva sisena reelecció com a president del Consell d'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.