Política

Andalusia i Catalunya defensen que els estatuts no han d'entendre's com una "competició" entre autonomies

El conseller de la presidència de la Junta d'Andalusia, Gaspar Zarrías, i el secretari general de Relacions Institucionals de la Generalitat, Josep Vendrell, han defensat avui la idea que els Estatuts d'Autonomia dels dos territoris no han d'entendre's com una "competició" entre autonomies, sinó com un reconeixement a la "diversitat i a la pluralitat".
Els dos representants polítics han participat avui en la inauguració a Sevilla del Seminari Andalusia-Catalunya sobre el desenvolupament dels Estatuts d'Autonomia, una iniciativa que, segons han explicat, "neix amb l'objectiu de fer un primer cop d'ull al desenvolupament de les dues normatives i d'obrir un diàleg i intercanvi d'experiències entre les dues comunitats".

En aquesta línia, Zarrías ha incidit que les dues comunitats recorren ara mateix un "terreny inèdit" des del punt de vista polític i ha destacat que els que plantegen aquests estatuts com una competició "ho fan des del desconeixement real del sentit últim de les autonomies".

El conseller de la presidència ha assegurat que Andalusia mai va pretendre "ser com ningú ni copiar ningú", sinó "donar una resposta a les demandes ciutadanes, de manera que l'Estatut és el millor instrument i el millor marc legal per al desenvolupament" de la regió.

Al fil d'això, ha destacat que els dos estatuts, "sorgits de la necessitat de modernització", es van reformar sota una doble missió. D'una banda, servir al progrés intern de les comunitats i, d'altra banda, i "tot i els malastrucs que parlaven d'una ruptura d'Espanya", a aprofundir en la cohesió i l'equilibri més gran.

"Avui Espanya és més forta amb l'Estatut de Catalunya i d'Andalusia. Això ho podrem veure el dia a dia, tant de la comunitats com en el conjunt del país", ha afegit Zarrías, que ha assegurat que en els nous mesos de vida d'aquesta nova normativa "la immensa majoria dels andalusos ho valoren amb una puntuació molt alta".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.