Política

Detinguts l'exgerent de Bitel durant el govern de Matas i tres persones més per presumpta malversació

Agents del Cos Nacional de Policia a les Balears, adscrits al Grup de Delinqüència Econòmica, han detingut a Damián Vidal, de 49 anys, gerent de Bitel, l'empresa informàtica del govern balear entre els anys 2003 i 2007 durant la legislatura de Jaume Matas (PP), per un presumpte delicte de malversació de cabals públics.

Segons ha informat el CNP, també s'ha detingut a Iván G.H de 28 anys, Alexandre G.H. de 30 anys i Juan Antonio R.B, de 26 anys, també pel presumpte delicte de malversació de cabals públics. Les detencions d'han portat a terme aquest dissabte a Palma a les 09.00 hores.

Les investigacions es van iniciar després de la presentació d'una denúncia per part de l'actual Consell d'Administració de Bitel davant la Fiscalia Anticorrupció i segons ha informat la policia, l'import de la presumpta estafa seria d'uns 700.000 euros.

També s'està investigant l'adjudicació de contractes "a dit" per treballs no efectuats i pels quals s'han presentat com a justificació còpies d'altres, alguns obtinguts il·lícitament per internet. També s'ha comprovat l'existència de dos préstecs provinents dels fons de Bitel per un import de 27.000 i 9.000 euros i l'auto-compra d'un vehicle adquirit pel gerent de Bitel i adquirit particularment per ell mateix posteriorment.

En aquests moments, els detinguts es troben a les dependències de la Direcció Superior de Policia de Balears i s'espera que passin a declarar davant el jutge demà diumenge o dilluns.

Damián Vidal va ser gerent de l'empresa informàtica del govern balear, Bitel, des de 2003 fins al 2007 i va ser un càrrec de confiança designat pel president de l'executiu autonòmic, Jaume Matas. Vidal també va ser un dels pèrits que va testificar en favor de dos secretaris personals de Matas en la investigació que es va realitzar per un possible espionatge informàtic dels correus electrònics d'un càrrec del PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.