Política

La nit de Montilla i Chaves

Tengo una pregunta para usted és una màquina ben greixada: Televisió Espanyola la torna a posar en marxa aquesta nit després dels èxits aconseguits amb les edicions que van tenir com a protagonistes José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy i de la bona acollida dispensada a la que va tenir com a convidats Duran i Lleida, Llamazares i Carod-Rovira.

En la lògica de TVE, ara ja ha arribat l’hora de les edicions locals: és per això que, aquesta nit, TVE-1 emetrà Tinc una pregunta per a vostè, l’edició catalana del programa, amb José Montilla com a entrevistat. A la mateixa hora, per a Andalusia, serà Manuel Chaves, com a president de la Junta d’Andalusia, qui se situï al faristol de les respostes.

La mecànica del programa és calcada de la de les edicions anteriors: amb Lorenzo Milá com a conductor-moderador, el grup d’entrevistadors el formen seixanta persones que han estat seleccionades per TNS-Demoscopia amb la intenció de dur al plató del centre de TVE-Catalunya “una mostra representativa de la societat catalana”.
Això comporta la presència al plató de trenta dones i trenta homes, 42 dels quals han nascut a Catalunya; 12, a Espanya, i sis, a l’estranger.

Quant a tendències polítiques, vint d’aquestes persones són properes a CiU; setze, al PSC; nou, a ERC; sis, al PP; cinc, a ICV-EUiA; i dues, a Ciutadans.

Com a complement a l’entrevista a José Montilla, el programa, que es podrà seguir en directe a través de Ràdio 4, inclou la participació d’una taula de convidats que farà comentaris previs a la sessió de preguntes i que, un cop hagi acabat, valorarà la intervenció del líder socialista.

La taula de convidats la formen Vicent Sanchis, president del consell editorial de l’AVUI; Toni Segura, director del centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (UB); Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la UB; i Salvador Aragonés, vicedegà d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya.
A més, també es parlarà amb les persones que hauran format part del grup d’entrevistadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona