Política

Duran condiciona el seu suport a Zapatero al fet que destini els 400 euros de l'IRPF a augmentar les pensions

Eleccions 9 de Març

El cap de llista de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha condicionat el seu vot a la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del govern espanyol al fet que aquest destini els 400 euros de l'IRPF que s'ha compromès a tornar als contribuents a incrementar les pensions.
Si més no, així ho ha dit Duran durant un acte amb pensionistes i persones vídues, on s'ha compromès a acabar aquesta legislatura amb l'objectiu que "cap pensió de viduïtat quedi per sota dels 700 euros mensuals" i que "cap pensió de jubilació estigui per sota del salari mínim interprofessional".

"Si Rodríguez Zapatero vol comptar amb el nostre vot, que vagi preparant un compromís, sense el qual CiU no li donarà suport: aquesta paga electoral de 400 euros que ha promès, amb l'afany de comprar vots dels qui cotitzen, hauria de reconvertir-se en un augment de les pensions", ha plantejat.

Duran ha recordat que en el conjunt de l'Estat hi ha "més de quatre milions de persones que reben una pensió de menys de 500 euros al mes", és a dir, "la meitat del que reben els mileuristes".

Més encara. El candidat de CiU ha indicat que la pensió mitjana a Catalunya és de 700,32 euros mensuals, una xifra especialment baixa si es té en compte que "a un pensionista català li costa més arribar a final de mes amb aquesta pensió, perquè el cost de la vida aquí és més car".

Un pensionista del districte barceloní de Nou Barris, ha dit Duran, "està discriminat respecte a un altre que viu a la ciutat de Badajoz, per posar un exemple". La pensió mitjana catalana "contrasta", ha assenyalat, amb les del País Basc (849 euros), Astúries (821), Madrid (806) o Navarra (762).

En funció dels ingressos
Un altre dels compromisos de CiU a Madrid és treballar perquè les pensions no contributives es calculin en funció dels ingressos individuals de la persona i no de la unitat familiar.

A més, CiU "no acceptarà que es limiti la capacitat de la Generalitat" per complementar les pensions no contributives.

Duran ha remarcat que en aquesta campanya no vol "prometre res" per no entrar en la "subhasta electoral" en què estan embrancats el PP i el PSOE, sinó que només es limita a plantejar els seus "compromisos".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.