Política

El 8 de gener, eleccions legislatives al Pakistan

Els comicis legislatius del Pakistan se celebraran el proper 8 de gener, segons ha confirmat la Comissió Electoral.

La llista final de les candidatures es publicarà el 16 de desembre, segons el canal privat Geo TV.

El president de la Comissió Electoral, Mohamed Farooq, ha explicat que el dia assenyalat hi haurà eleccions en les assemblees nacionals i provincials, tal i com estava previst. Segons ell, més de 80 milions d'electors aniran a les urnes el proper 8 de gener, data que va ser recomanada diumenge pel president del país, el general Pervez Musharraf.

A partir de demà, s'obrirà el període perquè els partits registrin les seves candidatures, que se supervisaran entre el 27 de novembre i el 3 de desembre. Després d'un període de deliberació, les formacions que s'hi presentin podran retirar-se el 15 de desembre, mentre que la llista final serà publicada un dia més tard.

Malgrat tot, el portaveu del Partit Popular del Pakistan (PPP) de la exprimera ministra Benazir Bhutto, no ha confirmat que la seva formació es presenti als comicis. "Encara no hem pres cap decisió. El boicot a les eleccions és una possibilitat que queda oberta", ha assegurat al canal Dawn. El portaveu del PPP ha insistit en demanar al president Musharraf que aixequi l'estat d'excepció que regeix el país, abans de la data de les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.