Política

POlítica

Els Comuns proposen crear sis jutjats nous

La mesura busca acabar amb el col·lapse de la justícia

Un dels tribunals que vol impulsar Sumar En Comú Podem és un nou jutjat penal exclusiu per violència de gènere

Girona pateix un greu col·lapse en els assumptes judicials causat en part per la falta de jutjats de nova creació. És una de les conclusions extretes de la reunió que Júlia Boada, candidata de Sumar En Comú Podem per Girona, ha mantingut a l’Audiència Provincial amb el seu president en funcions, Adolfo García Morales.

Per Sumar En Comú Podem, l’administració de Justícia ha de ser un servei públic àgil, eficaç i modern que garanteixi el compliment de la tutela judicial efectiva. I considera que els òrgans judicials actuals son insuficients per abordar amb la celeritat necessària els processos de la província de Girona, dividida en 9 partits judicials.

La proposta de Sumar En Comú Podem contempla la creació d’un nou jutjat penal a Girona exclusiu en temes de violència de gènere que sigui l’encarregat de jutjat tots els casos de la província, inclòs els del partit judicial de Figueres, els dos jutjats penals del qual assumeixen tots els casos de l’Alt Empordà. Es descarregaria la sobrecàrrega d’aquests i del Jutjat Penal número 6 de Girona.

Reclamen també la creació d’un nou jutjat social a Girona. La creació d’un nou jutjat mixt a Figueres, Blanes i Sant Feliu de Guíxols i finalment la creació d’un nou Jutjat de primera Instància de Girona. Així mateix consideren que hi ha d’haver un jutjat exclusiu i específic de violència contra les dones a cadasun dels 9 partits judicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia