Política

L'ONU guardona Joan Saura per fomentar la participació ciutadana en la política

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha premiat el departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, dirigit per Joan Saura, per impulsar la participació en el procés d'elaboració de decisions polítiques a través de mecanismes innovadors.

Segons ha informat la conselleria, Saura rebrà el premi al Servei Públic dilluns que ve, 23 de juny, a Nova York, de mans de la secretària general de la Divisió d'Administració Pública i Gestió del Desenvolupament del Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de les Nacions Unides, Asha Rose-Migiro.

Amb aquest guardó, les Nacions Unides reconeixen la trajectòria de la Generalitat en l'àmbit de la participació des de la creació de la direcció general de Participació Ciutadana, que l'any 2004 es va convertir en la primera de l'Estat espanyol.

Segons la conselleria, aquesta direcció general ha col·laborat des de la seva creació amb la majoria dels departaments del govern català per dissenyar i executar processos participatius, com per exemple en la reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, el pla d'equipaments penitenciaris, el Pla de Recerca i Desenvolupament 2005-2008 o el reglament d'espectacles públics.
Els premis al Servei Públic van ser instaurats el 2003 per reconèixer les institucions públiques de tot el món per la seva tasca per potenciar la participació ciutadana en la presa de decisions polítiques. Des de la creació d'aquest guardó, les Nacions Unides han establert cinc regions per elegir un guanyador de cadascuna, per anivellar així els candidats en funció del seu estat de desenvolupament. Les regions establertes són l'Àfrica, l'Àsia i el Pacífic, Europa i Amèrica del Nord, Llatinoamèrica i el Carib, i l'Àsia occidental.

Després de rebre aquest guardó a la seu de les Nacions Unides a Nova York, Saura es dirigirà cap a Xile, on rendirà homenatge als exiliats catalans, participarà en els actes del centenari de Salvador Allende i tancarà acords de col·laboració en matèria de recuperació de la memòria democràtica amb diverses institucions xilenes.

Abans de tornar a Barcelona, el conseller Saura es desplaçarà a Quito (Equador), on participarà el 27 de juny en la conferència internacional sobre Polítiques Urbanes Integrals i Convivència en les Ciutats, coorganitzada per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.