Política

José Montilla defensa les subvencions a La Bressola

Sessió de control al Parlament

El president de la Generalitat ha acusat el diputat de Ciutadans Albert Rivera de "fer demagògia" quan aquest ha proposat, durant la sessió de control al govern d'aquest dimecres al Parlament, mantenir el batxillerat nocturn amb diners retallats "de partides frívoles, que dóna diners a amics i simpatitzants en informes sobre el disseny del parxís", o els destinats "a escoles del sud de França". Montilla, que ha considerat "demagògiques" les afirmacions de Rivera,  ha assegurat que, en el cas de les subvencions a les escoles catalanes de Catalunya Nord La Bressola, "el govern continuarà promocionant la llengua mes enllà del nostre país, cosa que fan altres governs del món, per exemple el govern espanyol".

La sessió de control ha continuat amb la intervenció d'ICV. El diputat Daniel Pi ha demanat pel "capteniment del president respecte a l'incident nuclear" d'Ascó. Montilla ha anunciat contactes amb el Consell de Seguretat Nuclear i ha assegurat que es millorarà la comunicació i es revisarà el conveni.

Caricaturització de temes
Daniel Sirera, del PP, ha tornat a treure el tema dels informes encarregats per la Generalitat per valor de "31 milions d'euros sobre qüestions com el parxís i les casetes de cartró". Montilla ha convidat Sirera a demanar la informació a les corresponents conselleries i l'ha acusat de "caricaturitzar els temes".

Seguidament, Joan Puigcercós ha demanat per l'actuació del govern en el debat del finançament. Montilla ha assegurat que la seva prioritat és "el compliment escrupolós de l'estatut, tant dels aspectes formals com per exemple el calendari, com del seu contingut".

La diputada socialista Pilar Arcarons ha preguntat pel plantejament del govern sobre "la infraestructura" de Tarragona a Barcelona", en referència al transvasament. Montilla ha assegurat que el govern "no es partidari de transvasaments" i que, en tot cas, "la construcció de la infraestructura no obliga a la seva utilització".

Finalment, Artur Mas ha pres la paraula en nom de CiU tot demanat el parer del president de la Generalitat sobre la nova posició del ministeri d'Economia espanyol sobre el finançament autonòmic. Montilla ha assegurat desconèixer la nova postura  del ministeri. En tot cas, CiU, ha assegurat Mas, "nomes posa una condició, que es compleixi el 100% de l'estatut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.