Política

Bloqueig a ERC per pactar la presidència del consell nacional

Política

Difícilment la nova cúpula d'ERC podrà exhibir cohesió i unitat interna en el primer consell nacional després de la trencadissa que va comportar el congrés del 14 de juny. Joan Puigcercós i Joan Ridao volien presentar-se demà davant el màxim òrgan de direcció entre congressos amb una mesa pactada entre els quatre sectors que es van enfrontar a les urnes per assumir les regnes del partit, però si no hi ha canvis d'última hora -una possibilitat que ningú descarta tenint en compte que sovint a ERC les negociacions duren fins a l'últim minut- l'entesa entre els entorns de Puigcercós i de Carod-Rovira quedarà solament en una pretensió.

Els crítics han descartat des del començament ser a la mesa del consell nacional, però l'entorn de Puigcercós veia possible un pacte amb Ernest Benach -un dels negociadors principals de Carod-, que podia passar per cedir als carodistes la presidència de l'assemblea. Benach va proposar ahir a Ridao el nom de Rafel Niubò i va rebre un "no!" rotund. Niubò és l'home més maleït per l'entorn de Puigcercós, tant com Xavier Vendrell -l'home de confiança que el nou president s'ha vist forçat a sacrificar- ho és per als carodistes. Fonts pròximes a Carod argumentaven ahir que Niubò ja figurava en la proposta del congrés, quan Puigcercós acceptava cedir la presidència del consell nacional a Niubò en un pacte global que finalment va saltar pels aires. Dirigents de Puigcercós donaven per fet que si no hi ha més propostes no hi haurà acord i que no és descartable una mesa monocolor. De fet, Puigcercós té majoria al consell nacional i la possibilitat que els altres tres sectors -que també es van reunir ahir- s'aliïn contra el nou president republicà no fa por a l'entorn.

Si finalment no hi ha acord, Puigcercós i Ridao tenen previst proposar algú de la seva confiança que no generi excessives reticències a les altres famílies del partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.