Política

Els cursos bàsics de català s'han duplicat des del 2004

Normalització lingüística de Barcelona formalitza una mitjana de 25 inscripcions a la setmana

Els cursos bàsics de català gairebé s'han duplicat des del 2004, any en què es van matricular 10.605 alumnes davant dels 20.038 del 2007, segons un comunicat.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha informat avui que, en aquests últims tres anys, s'ha incrementat en un 89% el nombre d'inscripcions als cursos de nivell bàsic de català. Només el passat 2007 es van realitzar 20.038 inscripcions, 2.960 (17,5%) més que l'any 2006.

El CNL de Barcelona té punts d'acollida lingüístics al SAIER (Servei d'Atenció als Immigrants Estrangers i Refugiats de Barcelona), on s'ha formalitzat una mitjana de 25 inscripcions a la setmana, concretament, 1.295 a l'any.

El CNL també ha informat que el 2007, en els cursos generals de català de tots els nivells, s'han registrat 28.851 matrícules, un 15% més que l'any passat.

En el marc del pla municipal de la immigració s'ha renovat el material dels cursos amb la incorporació d'aspectes de la realitat social i cultural de la ciutat i s'ha consolidat una àmplia oferta d'activitats complementàries per promoure entorns d'usos del català.

D'altra banda, el CNL ha creat cursos específics per a la comunitat xinesa i, sota el projecte Català a taula, ofereix classes destinades als treballadors del món de la restauració.

EL CNL també té una línia telefònica per donar assessorament lingüístic del català que durant el 2007 ha atès 13.827 consultes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.