Política

SOCIETAT

58.631 infants i joves participen en activitats de lleure a les comarques gironines

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les comarques gironines han notificat a Drets Socials un total de 1.356 activitats programades per aquest estiu. Fins ara, s’hi han inscrit 58.631 infants i joves, 8.475 monitors/es i dirigents i 962 persones de suport. La gran majoria participen en algun dels 578 casals d’estiu. La resta d’activitats es reparteixen en 333 colònies, 270 acampades, 16 camps de treball i 159 rutes.

Entitats, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans de l’inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes. Segons les previsions del Departament, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 63.421 nois i noies van participar en 1.539 activitats a la demarcació.

Enguany, amb 13.083 persones inscrites entre participants i dirigents, el Gironès és la comarca amb més assistència, seguida de l’Alt Empordà (9.862), Baix Empordà (9.831), Selva (8.971), Ripollès (8.802), Garrotxa (8.043), Cerdanya (5.114) i Pla de l’Estany (4.362).

Dimarts, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Giròs, va visitar el camp de treball de la Vall d’en Bas i l’esplai el Cargol, a Puigpardines. En el decurs de la jornada, Girós va donar a conèixer les dades de participació d’activitats d’estiu a la demarcació.

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, acompanyada de l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, va visitar el camp de treball “La Fortalesa del Puig de la Senyora”, que es realitza a Sant Esteve d’en Bas i està organitzat per l’Associació Núria Social, entitat ubicada a Olot amb una llarga trajectòria en el camp del lleure educatiu. Els 24 joves que hi participen tenen entre 14 i 17 anys i provenen de diverses localitats catalanes, com Lleida, Mataró, Igualada, Banyoles, Barcelona, etc.

Les tasques principals del camp són la neteja forestal (extreure vegetació i roques d’un espai definit) i la recerca arqueològica, del que es pensa que podria ser una petita fortificació, però de la qual no se’n té cap constància documentada. Finalment es mirarà de senyalitzar la ruta que porta del poble fins al puig. En aquest camp, Núria Social compta amb la col·laboració del centre excursionista G.E.C.A. de la Vall d’en Bas i de la Fundació Moret i Margui que cedeix l’espai de pernoctació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia