Política

Arxiven la denúncia de Guardans contra la Guàrdia Civil i un comandant acusa el diputat de crear problemes

El màxim càrrec de la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat creu que l'arxivament de la denúncia contra un agent que va obligar a descalçar-se l'eurodiputat Ignasi Guardans demostra que el policia va actuar correctament, a l'hora que ha advertit que després de l'incident han augmentat els problemes en els controls.

Una jutge del Prat de Llobregat ha arxivat la denúncia de Guardans contra un vigilant de seguretat i un agent de la Guàrdia Civil que el van obligar a descalçar-se en un control de la seguretat de l'aeroport de Barcelona.

En declaracions a Efe, el comandant Pedro P. Medina, el màxim responsable de la Guàrdia Civil a l'aeroport barceloní, ha afirmat que la decisió judicial ha demostrat que l'agent de l'institut armat "va aplicar correctament la normativa europea" per salvaguardar la seguretat dels viatgers.

"Nosaltres ens limitem a aplicar la normativa europea que els legisladors aproven", ha subratllat el comandant. Així mateix, ha lamentat que des que Guardans va denunciar la seva situació, s'ha produït un increment al nombre d'incidents en els punts de control, ja que molts viatgers es neguen a treure's les sabates argumentat que l'eurodiputat no se les va treure, quan en realitat sí que se les va haver de treure.

Per això, el comandament de la Guàrdia Civil ha afirmat que espera que ara, una vegada coneguda la decisió judicial d'arxivar la denúncia de Guardans, es produeixi un descens en el nombre d'incidents en els punts de control de gent que imita l'eurodiputat.

Els fets van ocórrer el passat 28 de desembre, quan Guardans es disposava a creuar el control de seguretat de la terminal A de l'aeroport del Prat.

En observar que els passatgers es treien sistemàticament el calçat abans de traspassar l'arc de detecció de metalls, Guardans va indicar a alguns viatgers que aquesta operació no és obligatòria si les seves sabates no contenen metall, segons va relatar llavors el parlamentari.

Segons el relat de l'eurodiputat, el vigilant que controlava l'arc va permetre a aquells passatgers traspassar-lo sense descalçar-se, però, quan va arribar el torn del mateix Guardans, es va dirigir a ell i li va dir: "Doncs ara seràs tu el que et trauràs les sabates, llest".

L'eurodiputat va reclamar llavors la presència del guàrdia civil responsable, però l'agent tampoc va atendre les seves demandes i el va obligar a descalçar-se per passar l'arc, segons la seva versió.

Això no obstant, la titular del jutjat d'instrucció número 5 del Prat de Llobregat, María Nieves Osuna, entén que no hi ha indicis de delictes tipificats en el Codi Penal i sosté que "l'actuació de la Guàrdia Civil no es pot considerar arbitrària, sinó ajustada als principis d'actuació" de les forces i cossos de seguretat a les zones aeroportuàries.

Paral·lelament a la denúncia presentada per Guardans, que ara ha estat arxivada, a l'eurodiputat també se li va obrir una denúncia administrativa per alteració de l'ordre públic, que encara continua oberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona