Política

Montilla recorda que les 'línies vermelles' d'ERC ja estan incloses al pacte de govern d'Entesa

Política

El president català, José Montilla, ha recordat avui a ERC que les "línies vermelles" que ha fixat per garantir l'estabilitat del govern català ja "figuren en el pacte d'Entesa i en el full de ruta" de l'executiu català.

A la sessió de control del Parlament, Montilla ha precisat que només se sent "condicionat" pel pacte d'Entesa, que va permetre conformar l'actual govern entre PSC, ERC i ICV-EUiA, i per "el pla d'acció" de l'executiu català, que és el seu "full de ruta".

Compromís
No obstant això, Montilla ha adquirit el compromís davant el líder d'Esquerra, Joan Puigcercós, que si la llei catalana d'Educació no prospera "amb celeritat", l'executiu estudiarà "altres fórmules legislatives" per garantir el blindatge del model d'immersió lingüística a l'escola catalana davant el decret sobre la tercera hora de castellà, un dels requisits d'ERC.

Malgrat això, Montilla ha dit que la seva intenció és que la nova llei d'educació ja inclogui aquest blindatge del model català, i que entri al Parlament després de l'estiu per iniciar la seva tramitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.