Política

POLÍTICA

Mor als 83 anys l’empresari i antic regidor de Blanes Francesc Pujadó

Va ser polític local durant 12 anys i va impulsar la instal·lació de la coneguda escultura Portal de la Costa Brava, d’Antoni Rosselló i inaugurada el 2002

El conegut empresari blanenc Francesc Pujadó Vivó va morir dilluns als 83 anys. Va ser regidor pel Partit Popular a l’Ajuntament del 1995 fins al 2007. Abans s’havia presentat per Convergència i Unió a finals dels anys vuitanta però no va ser escollit. Després d’intentar-ho amb el PP una primera vegada (1991) finalment va ser escollit el 1995. Va formar part de l’equip de govern amb CiU i ERC entre el 1999 i el 2003, en què va exercir de regidor de turisme. Va ser en aquesta etapa en què va impulsar una de les actuacions per les qual serà més recordat, la instal·lació de l’escultura Portal de la Costa Brava, inaugurada el 2002. És un arc de grans dimensions que s’enlaira cel a munt, al punt que marca l’inici de la Costa Brava: davant la Roca de Sa Palomera. És obra de l’artista Antoni Rosselló. Té efectivament forma de portal, però també evoca l’esvelta línia d’una vela dels vaixells que voregen el seu entorn. Als seus peus s’hi pot llegir la llegenda ‘Portal de la Costa Brava’, una reivindicació que Blanes sempre ha reclamat d’ençà de la publicació del 1908 signada pel periodista Ferran Agulló en què batejava la costa gironina com a Costa Brava, segons recorda la nota que ha enviat l’Ajuntament sobre l’obra.

En la seva vessant com a empresari turístic, Pujadó tenia una botiga d’esports al costat de la de la seva dona, “Novetats Manolita”, totes dues situades al barri d’Els Pins, en plena zona turística. La cerimònia de comiat s’ha fet avui, precisament a la parròquia Sagrada Família d’Els Pins.

Els que el coneixen parlen de Pujadó com una persona coneguda per tothom pel seu caràcter dialogant, cordial, educat i de consens. Se’l definia sovint com el polític menys polític, perquè ell mateix així ho entenia. Quan se li preguntava com es definia Pujadó sempre contestava ‘no soc ni de dretes ni d’esquerres, soc de Blanes”, recorda l’Ajuntament amb la nota de condol que ha redactat. En el comiat hi va assistir l’alcalde, Jordi Hernández, però també antics regidors i batlles que el van conèixer al costat d’una representació de la Policia Local, que han fet una darrera salutació oficial a l’entrada de l’església.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia