Política

Almenys 16 policies moren en un atac contra una comissaria al nord-oest de la Xina

Jocs Olímpics

Quan només falten quatre dies per a la inauguració dels Jocs, almenys 16 policies han mort i 16 persones més han quedat ferides en un atac amb explosius contra una comissaria a la regió nord-occidental de Xinjiang, a la Xina.

En aquesta regió hi viuen grups que reivindiquen un Turkestan Oriental independent i que, segons Pequín, són una de les principals amenaces a la seguretat dels Jocs, que arrenquen divendres.

L'atemptat ha passat de nit quan dos camions s'han aturat davant el pas fronterer a la ciutat de Kashi i els seus ocupants han llançat dos granades a  la comissaria. Els dos conductors dels vehicles han estat detinguts després de l'atac.
 
A finals de juliol un autoproclamat Partit Islàmic del Turkestan va reivindicar en un vídeo l'autoria de cinc atemptats comesos en els últims mesos a la Xina -entre els quals dos contra autobusos públics- i va amenaçar els Jocs Olímpics. El govern xinès havia manifestat l'1 d'agost passat la incapacitat d'aquests grups islamistes independentistes de cometre aquest tipus d'accions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.