Política

Tura afirma que al PSC hi ha "molts" partidaris de tenir grup propi al Congrés

La consellera de Justícia i dirigent del PSC, Montserrat Tura, ha recordat aquest divendres, poc abans de l'inici del congrés que els socialistes catalans celebren a Barcelona, que el PSC és un "partit sobirà" i "independent", que "pot tenir, quan ho consideri oportú, grup parlamentari propi". "Ni aquest congrés ni altres congressos han de renunciar a aquest element de sobiranisme", ha remarcat, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Tura, que s'ha mostrat partidària que el PSC pugui tenir grup propi al Congrés dels Diputats i ha remarcat que "moltes altres persones ho són", ha recordat que els socialistes catalans "no ho ha negat mai". "Una altra cosa és que no hagi aplicat aquesta possibilitat que té", ha afegit.

La consellera creu que ni en el congrés d'aquest cap de setmana ni en d'altres congressos "no s'ha de renunciar a aquest element de sobiranisme, perquè es contradiria amb la pròpia existència i creació" del partit a Catalunya, ara fa 30 anys.

Tura ha recordat que el partit ha volgut "fer sempre compatible el seu ideari d'igualtat social amb l'aprofundiment de les llibertats nacionals de Catalunya". En aquest sentit, ha sigut crítica amb les bases sobre el model de finançament presentades pel govern espanyol, ja que considera que "com a mínim esperàvem que el que preveu l'Estatut, que és llei orgànica, estigués contemplat en aquesta proposta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.