Política

El govern italià esmena una norma que pot aturar un judici contra Berlusconi

El govern italià ha proposat aquest divendres a la cambra de Diputats a modificar una norma que, un cop aprovada, provocaria la suspensió per un any de cent mil judicis en el país, un d'ells contra el primer ministre, Silvio Berlusconi.

La decisió de l'executiu, després de nombroses crítiques de l'oposició i dels jutges, s'ha produït un dia després que la cambra de Diputats aprovés el decret que estableix la inmunitat per als cinc principals càrrecs de l'Estat, inclòs el primer ministre.

El govern de Berlusconi ha rebut durant aquests mesos nombroses crítiques per haver aprovat dos decrets de llei amb mesures destinades, segons l'oposició, a blindar el primer ministre davant dels processos que té en marxa per corrupció en actes judicials.

L'esmena està inclosa en un decret de llei sobre seguritat, que segons l'executiu, té l'objectiu de donar prioritat als judicis que causen més alarma social. La norma suspendria els judicis per delictes anteriors al 2002 i amb penes de menys de deu anys de presó. Tot i així, aquests judicis no quedarien automàticament suspesos, sinó que es retardar fins a 18 mesos. Això s'aplicaria en aquells delictes comesos fins el maig del 2006 i castigats amb menys de quatre anys de presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.