Política

Es faran proves d'ADN per determinar si un menor custodiat per Colòmbia és Emmanuel, fill de Clara Rojas

El director de l'Institut Nacional de Medicina Legal de Colòmbia, Pedro Franco, ha revelat que en condicions extraordinàries mitjançant la prova d'ADN es podria conèixer abans de dos dies si el menor sota custòdia dels Serveis Socials és Emmanuel, el fill de Clara Rojas, segrestada per les FARC.

L'expert va aclarir que si l'ADN del menor és comparat amb el de la seva àvia aquesta prova no evidenciaria la paternitat sinó que aquest nen pertany a un "llinatge o família", tenint en compte que amb aquesta prova seria un jutge de la República el que decretaria la custòdia del menor.

Finalment, Franco va expressar que les proves d'ADN provinents dels pares tenen una confiabilitat del 100% però les fetes a altres familiars tenen un 90% de fiabilitat, segons informa l'emissora local Ràdio Caracol.

Un equip d'experts colombians es troba ja a Caracas, Veneçuela, per fer proves d'ADN als familiars d'Emmanuel, el fill de Clara Rojas nascut en captiveri, tots dos segrestats per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, per confrontar-la amb la d'un menor trobat a Colòmbia.

Les FARC van anunciar ahir que no podien lliurar els tres ostatges que es van comprometre a alliberar el passat 18 de desembre a causa de l'increment d'operacions militars colombianes. El president Álvaro Uribe no només ha assegurat que el fill de Clara Rojas no està en poder de la guerrilla colombiana sinó que ha assegurat que les autoritats colombianes tenen al seu poder un menor d'edat, de nom Juan David Gómez Tapiero, que va ser adoptat per una família el 2005 després de ser lliurat als Serveis Socials, i que tot i que només es tracta d'una hipòtesi, podria ser Emmanuel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.