Política

La policia de l'ONU es retira del nord de Kosovo pels disturbis provocats per serbis contraris a la independència

Kosovo

La policia de l'ONU ha rebut l'ordre de retirar-se de la població de Mitrovica, al nord de Kosovo, on centenars de serbis contraris a la independència d'aquest territori han protagonitzat disturbis violents. La Comissió Europea ha fet una crida a la calma i s'ha mostrat "preocupada" pels atacs que ha rebut la policia de les Nacions Unides.

"S'ha donat l'ordre a la policia de la MINUK que es retiri del nord a causa dels violents disturbis", ha dit a Reuters un portaveu de l'ONU a Pristina. Hi ha centenars de policies de l'ONU al nord de Kosovo, majoritàriament serbi, abonat per les forces de pau de l'OTAN.

La violència s'ha desencadenat aquest dilluns a la matinada quan les forces internacionals han evacuat per la força les dependències judicials de l'ONU ocupades des de divendres per manifestants serbis. Durant l'operació han estat detingudes 53 persones.

Com a mínim tres agents de la policia de l'ONU i dos soldats de les tropes de l'OTAN han quedat ferits a causa d'una explosió a la ciutat kosovar de Mitrovica, una ciutat dividida en dues pel riu Ibar, amb majoria sèrbia al nord i albanesa al sud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.