Política

El PPC presentarà una alternativa a la llei d'educació "per garantir el dret dels pares i l'impuls del castellà"

Educació

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que la seva formació presentarà una proposta alternativa a la llei d'educació al mes de setembre "tot just s'enceti el curs parlamentari".

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Sánchez-Camacho ha declarat que la llei d'educació aprovada pel Govern "no representa ni aplega totes les sensibilitats dels catalans". Per això, ha declarat, els populars catalans presentaran una 'llei alternativa' a la de l'Executiu de José Montilla. "Volem garantir el dret dels pares i l'impuls de la llengua castellana, que és molt important a Catalunya", ha dit.

La presidenta dels populars catalans ha explicat que s'està treballant en la llei, però ha concretat com a tret bàsic de la seva proposta "la qüestió de garantir el dret dels pares a que els fills tinguin a l'Educació Primària accés a la llengua castellana, en els diferents cursos i no només en un curs com ha fet el conseller d'Educació, Ernest Maragall".

De fet, ha ressaltat que el govern amb la futura Llei d'educació vulnera els drets de llibertats dels pares a poder escollir a que hi hagi un impuls de la llengua castellana als diferents cursos escolars i períodes escolars del seu fills.

El govern va aprovar el passat 29 de juliol el projecte de llei d'educació de Catalunya (LEC). La futura normativa aposta per l'autonomia dels centres públics, que permet blindar la immersió lingüística i que dóna als directors d'escoles i instituts la categoria d'autoritat pública. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, també va destacar en la seva presentació que en vuit anys els pressupostos educatius s'incrementaran 1.500 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.