Política

Montilla creu que les crítiques a la seva manera de parlar català "desmotiven" els nouvinguts

El president de la Generalitat ha respost aquest divendres a la nit a les paraules de dimecres de Felip Puig, que en comentaris als passadissos del Parlament va queixar-se que José Montilla "destrossa la llengua" amb la seva manera de parlar el català. Tot i que inicialment ha assegurat que no volia contestar a Puig perquè hi ha "opinions que es desqualifiquen per elles mateixes", en una entrevista a Catalunya Informació aquest divendres a la nit ha acabat advertint que aquest tipus de manifestacions "desmotiven" els nouvinguts que es proposen estudiar català. "Aquestes opinions no ajuden el català ni el seu ús social", ha dit.

També ha adreçat un avís a Felip Puig, diputat i secretari general adjunt de CDC. "Si creuen que el català està tan malament, ostres, alguna reflexió haurien de fer, van governar 23 anys", va alertar CiU. Tanmateix, Montilla manté que ell no té aquest punt de vista. "Jo nego la major. Mai no hi havia hagut tants lectors de llibres en català, ni el català havia tingut mai tanta presència pública", ha assegurat.

Puig va explicar dimecres que s'havia posat "de mal humor" escoltant Montilla al Parlament perquè "ni llegint pot tenir una mínima dicció i pronunciació correcta de la nostra llengua". "No passa enlloc del món que el president d'un país no sàpiga parlar la llengua pròpia amb propietat", va concloure. La crítica va tenir una seqüela dijous, en la segona sessió del ple, durant la qual van mantenir un estira-i-arronsa per la mateixa qüestió el diputat socialista Joan Ferran i el convergent Oriol Pujol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.