Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Israel realitza més de 4.300 atacs sobre Gaza i destrueix 3.000 objectius de Hamàs

L’Exèrcit israelià ha dut a terme més de 4.300 atacs sobre la Franja de Gaza en l’últimes hores i destruït centenars de llocs de llançament de míssils antitancs i 300 pous d’accés a túnels, quan es compleixen 38 dies de guerra dins de l’enclavament contra les milícies islamistes encapçalades per Hamàs.

“En total hem destruït més de 3.000 llocs d’infraestructura terrorista, incloses més de 100 estructures equipades amb explosius, i centenars de centres de comandament i control de Hamàs”, ha assenyalat un portaveu militar.

Hores abans, l’Exèrcit israelià havia informat que aquest dilluns està operant per segon dia consecutiu en el campament de refugiats d’Al-Shati, en el nord-oest de la ciutat de Gaza prop de la costa, on ha dit haver desmantellat “infraestructura terrorista de Hamàs”.

“Les tropes continuen realitzant batudes als afores del campament Al-Shati, dirigides a infraestructura terrorista situada en institucions del govern central en el cor de la població civil, incloses escoles, universitats, mesquites i residències de terroristes”, han indicat fonts militar.

Segons l’Exèrcit, la infraestructura del grup islamista Hamàs, amb el qual lliuren una guerra des del 7 d’octubre, està “situada deliberadament dins d’estructures civils”, inclosa la Universitat Al-Quds i l’interior de la mesquita Abu Bakr.

“Les tropes van descobrir una secció de la mesquita que albergava una gran quantitat d’artefactes explosius i materials inflamables. Durant l’activitat, les tropes van confiscar de desenes d’armes, equip militar i plans operatius pertanyents a Hamàs”, va indicar un comunicat castrense.

L’Exèrcit també ha informat que les seves tropes terrestres també van entrar en la residència d’un alt comandament del Gihad Islàmic i “van localitzar una gran quantitat d’armes dins de l’habitació dels nens en l’habitatge”.

La guerra entre Israel i les milícies islamistes de Gaza viu avui la seva jornada 38, amb un saldo de més d’11.000 morts i 27.000 ferits en la Franja arran del brutal atac de Hamàs en sòl israelià el passat 7 d’octubre, que va deixar 1.200 morts i 239 segrestats. Per contra, l’Exèrcit israelià ha reportat 363 baixes des que va començar la guerra, 44 d’elles durant l’ofensiva terrestre dins de l’enclavament.

L’Exèrcit israelià també opera a l’interior de la ciutat de Gaza des de fa diversos dies i manté assetjats els principals hospitals, on hi ha milers de ferits i desplaçats, que estan col·lapsats sense aigua, medicines ni combustible per a funcionar.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que ha perdut el contacte amb Al-Shifa, mentre que un altre hospital de la capital gazatí, l’Al-Quds, ja no està operatiu per la falta de combustible, segons va advertir per la seva part la Mitja Lluna Roja Palestina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu

Cardedeu, per a les famílies

Cardedeu