Política

Vilagrà diu que s’han de “coordinar” amb Junts pel verificador internacional

“Jo no abandono”, ha afegit en relació a la seva voluntat de restablir relacions amb la formació que lidera Carles Puigdemont

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, veu possible establir ponts amb Junts i ha apostat per treballar “coordinadament” per negociar amb el govern espanyol. El mateix dia que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquesta figura de la que encara no se’n sap el nom, Vilagrà ha reiterat que “ens hem de coordinar” amb Junts en una entrevista a RTVE, ja tan l’acord d’ERC com els Junts proposen que s’estableixi aquest mecanisme de verificació per fer el seguiment del compliment dels pactes als que arribin durant les negociacions.

Vilagrà ha avisat Sánchez que no pot donar per fet el suport d’ERC als pressupostos de l’Estat. Segons ha dit, es negociarà “punt a punt” tot recordat que l’acord signat és només d’investidura. “Si els acords no arriben a bon port, la legislatura perilla”, ha insistit

La consellera de la Presidència també ha defensat que un finançament singular per a Catalunya no és incompatible amb la independència de Catalunya. De fet, segons ha dit, “reforça i dona múscul” per afrontar un procés d’autodeterminació. Pel que fa a l’encàrrec se model fora del règim comú que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encarregat al departament d’Economia, Vilagrà ha afegit que la solidaritat amb altres territoris ha de ser dins d’un “marge raonable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia