Política

Torna l'era soviètica

El 20 de juliol passat, l’exèrcit noruec va detectar la presència de bombarders russos al mar del Nord

Vladímir Putin ha anunciat que Rússia tornarà a enviar avions bombarders a patrullar més enllà de les seves fronteres, una pràctica habitual durant la Guerra Freda que els russos recuperen, ha dit el cap del Kremlin, per fer front a les actuals amenaces a la seva seguretat.

“Hem decidit restaurar els vols estratègics de forma permanent”, ha dit Putin als periodistes, acompanyat dels presidents de la Xina i de quatre Estats de l’Àsia Central que van assistir plegats a unes maniobres militars en una base dels Urals. El president rus ha informat també que, unes hores abans, catorze bombarders, avions d’assistència i avions cisterna s’havien enlairat simultàniament de diversos punts del país amb la missió de “patrullar” els cels dels oceans Atlàntic i Pacífic, del mar Negre i del Pol Nord. “A partir d’avui aquestes patrulles es duran a terme de forma permanent”, ha repetit el líder rus.

“Exemple no imitat”
Rússia va suprimir unilateralment aquests vols estratègics el 1992, després de la caiguda de l’URSS i en plena escassedat pressupostària de les seves forces armades. “Malauradament –es va queixar Putin–, el nostre exemple no va ser imitat i altres Estats van seguir realitzant vols estratègics i això va crear certs problemes per garantir la seguretat de la Federació Russa”. Segons el cap del Kremlin, les patrulles dels bombarders tindran lloc en “àrees d’intens tràfic marítim” i claus per a “l’activitat econòmica de la Federació Russa”.

Durant la Guerra Freda, els bombarders russos de llarg abast, capaços de transportar armes nuclears estratègiques i de cobrir distàncies superiors als 10.000 kilòmetres, van jugar al gat i a la rata amb avions occidentals, nord-americans i de l’OTAN. A principis d’agost, generals de la força aèria russa van assegurar que la tripulació d’un dels seus bombarders havia arribat prop de l’illa de Guam (Pacífic occidental), on els EUA hi tenen una base, i van “intercanviar somriures” amb pilots nord-americans que els van anar a trobar.

El 20 de juliol passat, l’exèrcit noruec va detectar la presència de bombarders russos al mar del Nord, volant a latituds “poc habituals” entre Noruega i la Gran Bretanya. Els exèrcits d’aquests dos països van acabar enviant caces per perseguir-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona