Política

41 morts i un centenar de ferits en quatre atacs suïcides a Bagdad

El pitjor dels atemptats ha tingut com a objectiu la comissaria de policia de Baiji, on el suïcida ha fet explotar un camió

Almenys 41 persones han mort i un centenar més han resultat ferides en quatre atemptats suïcides a Bagdad. Dos dels atacs s'han produït amb l'explosió de vehicles-bombes contra contingents de la policia al nord i al sud del país, el tercer, amb un cinturó bomba que el suïcida ha fet explotar dins un cèntric hotel de la capital, i un quart en una base aerea nord-americana

El més sagnant dels atemptats, que s'ha produït contra una comissaria de la policia a la ciutat de majoria sunnita de Beiji, a 180 quilòmetres al nord de Bagdad, ha causat la mort d'almenys 15 persones i ferides a unes altres 50.

En l'atac, que ha tingut lloc a les 9.30 hora local, en plena hora punta, el suïcida anava al volant d'un camió-cisterna de combustible, que l'ha fet explotar davant de la comissaria de policia.

En l'altre atemptat, nou persones han mort i 30 han resultat ferides a Hila, la capital de la província xiïta de Babel, a 100 quilòmetres al sud de Bagdad. L'atac, amb una cotxe bomba, ha tingut com a objectiu un centre de reclutament de policia en la seu del govern local.

El tercer atemptat ha matat almenys 12 persones i 18 més han quedat ferides, després que un terrorista se suïcidés en un hotel del centre de Bagdad. Segons fonts policials, el suïcida ha fet detonar la càrrega explosiva que portava a sobre en el mateix vestíbul de l'hotel Alo Mansour, causant també importants danys materials.

El quart atemptat ha estat en una base nord-americana, on han mort 4 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.