Política

Interior extrema les mesures de seguretat per la possibilitat que ETA atempti el Dia de la Hispanitat

ESTAT ESPANYOL

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el seu departament ha extremat les mesures de seguretat, especialment a Madrid, davant la possibilitat que ETA intenti atemptar el pròxim dia 12, festivitat de la Hispanitat.

Aquesta data és "especialment cridanera" per la banda terrorista perquè busquen "condicionar l'agenda política, social e institucional", segons ha explicat el ministre.

El titular d'Interior ha recordat que ETA va intentar atemptar a Madrid durant el passat debat sobre l'estat de la Nació. "En aquestes condicions, haig de dir que s'han extremat les mesures de seguretat aquesta setmana", va afirmar Rubalcaba, qui va afegir que "aquesta política d'extremar les mesures de seguretat és especialment forta a Madrid".

Set atemptats
El ministre va recordar que, després de la ruptura de l'alt el foc, ETA ha intentat atemptar set vegades, de les quals ha fallat en sis ocasions i va aconseguir materialitzar una contra la caserna de la Guàrdia Civil de Durango.

Després d'insistir que "ETA ho tornarà a intentar", Rubalcaba ha afegit que té la impressió que "quantes més vegades fracassa, o quants més èxits tenen la Policia i la Guàrdia Civil, més ho intenta i, probablement, de forma més intensa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.