Política

El fotògraf Jordi Ribot accepta entregar les fotografies de la manifestació als Mossos d'Esquadra

No s'obrirà contra ell un procediment d'imputació per un presumpte delicte de desobediència a les autoritats judicials

El fotògraf gironí Jordi Ribot ha anunciat al jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, que entregarà les seves fotografies de la manifestació del passat dissabte on es van tornar a cremar imatges dels reis als Mossos d'Esquadra.
Ribot ha comparegut davant Grande-Marlaska com a testimoni durant poc més de vint minuts després que es negués a entregar el seu material audiovisual al jutge quan els Mossos li ho van sol·licitar.

Finalment, no s'obrirà contra ell un procediment d'imputació per un presumpte delicte de desobediència a les autoritats judicials. Al fotògraf l'ha acompanyat Xavier Campà, un advocat del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Suport de la Universitat de Vic
La Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic (UVic) ha emès un comunicat per "manifestar públicament el seu suport" a Jordi Ribot, que es professor d'aquesta universitat osonenca. Ribot ha estat citat a declarar a l'Audiència Nacional en el cas de la crema de fotografies del rei Joan Carles. El fet que l'audiència demani que Ribot lliuri les fotografies és, segons la UVic, "com a mínim, desconcertant" i considera que la funció dels fotoperiodistes "no es la de fer de vigilants".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.