Política

Sarkozy es desdiu i no donarà suport a Tony Blair per ser el primer president de la UE

Europa

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha retirat el seu suport a la candidatura de l'exprimer ministre britànic Tony Blair, que aspirava a convertir-se en el primer president de la Unió Europea, segons han informat fonts diplomàtiques a la BBC.
Pel que sembla, el mandatari francès va canviar d'opinió després d'una reunió amb la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel. La teoria és que Sarkozy estima que l'oposició de la Unió Europea contra Blair pel seu suport a la guerra a l'Iraq és massa forta. El president serà elegit pels líders dels Estats membres de la Unió Europea. El càrrec va ser creat arran del nou tractat de reforma de la UE.

Les fonts, pròximes al president, també han indicat que Sarkozy troba que Blair no seria el candidat adequat perquè el Regne Unit no va adoptar la moneda única europea ni la zona Schengen per al lliure moviment sense passaport. En canvi, les fonts assenyalen que el càrrec podria ser adjudicat a l'actual president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, o al primer ministre de Luxemburg, Jean Claude Juncker.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.