Política

Tres morts a Kenya en nous enfrontaments

Tres morts i nombrosos ferits és el resultat oficial dels enfrontaments de la policia kenyana amb els participants en les revoltes en contra del president Mwai Kibaki, que es van tornar a reproduir ahir a tot el país. Tot i haver estat prohibides les manifestacions, el Moviment Democràtic Taronja (ODM) va fer una crida per iniciar ahir mateix tres dies de protestes.

“Un home va resultar mort d’un tret a l’esquena mentre la policia intentava dispersar un miler de joves que es reagrupaven per continuar les protestes”, va declarar un alt responsable de la policia a Kisumu, que va demanar l’anonimat. “Molts altres han resultat ferits”, va afegir. Un dels ferits va morir ahir al migdia a causa de les greus ferides i un càmera de Reuters va veure un cos amb trets estès a terra. La policia també va dispersar centenars de manifestants a Eldoret, a la Vall del Rift, una de les àrees més castigades per la violència.

A Nairobi, tres partidaris de l’oposició van resultar ferits de bala per la policia. L’ODM de Raila Odinga, que va aconseguir oficialment el segon lloc a les eleccions presidencials del 27 de desembre, ha fet una crida a la població a manifestar-se arreu del país des d’ahir dimecres fins demà, per tal de protestar contra el resultat de les eleccions, que consideren fraudulentes. El ministre d’Exteriors, Moses Wetangula, ha fet una crida a l’oposició perquè retiri del carrer les protestes i les porti al Parlament.

Kenya travessa una greu crisi política després de les eleccions del 27 de desembre, amb almenys 700 morts i unes 250.000 persones desplaçades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat

La porta d’entrada al Maresme

Montgat
estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda