Política

Detenen a Barcelona tres joves marroquins per presumpta relació amb una cèl·lula d'Al-Qaida

Els detinguts són Mohammad Laksir, de 23 anys, i Moulay Lahoucine Miftah Idrissi, de 27 anys, ha informat el ministeri

La Policia Nacional ha detingut avui a Barcelona tres joves per la seva presumpta relació amb una cèl·lula d'Al-Qaida de captació i reclutament de terroristes, segons ha informat el ministeri de l'Interior. Els detinguts són Mohammad Laksir, de 23 anys, Moulay Lahoucine Miftah Idrissi, de 27 anys, i Mohamed Akazim, de 32 anys.

Els detinguts s'encarregaven presumptament de captació, reclutament, proselitisme i adoctrinament de persones en l'ensenyament radical dels preceptes islàmics. La seva detenció és fruit de les investigacions iniciades el desembre del 2005, després de la desarticulació al Marroc d'una estructura terrorista amb ramificacions a Espanya i estreta connexió amb grups salafistes. L'objectiu d'aquesta cèl·lula era viatjar als camps d'entrenament de terroristes que es troben a la regió africana del Sahel.

Dos dels tres detinguts han passat aquesta tarda a disposició del Jutjat d'Instrucció número 25 de Barcelona, en funcions de guàrdia, segons han confirmat fonts del Cos Nacional de policia. Es tracta dels dos detinguts al matí, Mohammad Laksir, de 23 anys, i Moulay Lahoucine Miftah Idrissi, de 27, un d'ells detingut en el districte de Nou Barris i l'altre al carrer Hospital, a prop de la mesquita situada al recinte de l'església de Sant Agustí, en el districte de Ciutat Vella.

Al tercer detingut, Mohammad Akazim, de 32 anys, l'han arrestat aquest migdia en el Camí de la Cadena, entre a la Gran Via i la plaça de Ildefons Cerdà, en el districte de Sants-Montjuïc.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Comissaria General d'Informació i de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i les detencions s'han produït en virtut de tres ordres internacionals de detenció formulades per les autoritats marroquines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.