Política

Ridao afirma que amb el nomenament de Rouco "ha guanyat" el PP i apel·la a l'Església catalana a desmarcar-se'n

El cap de llista d'ERC per Barcelona, Joan Ridao, ha afirmat aquest dimarts al migdia que amb el nomenament d'Antonio María Rouco Varela al capdavant de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) "s'ha imposat la cúpula més integrista i carca de l'Església, que entra en una deriva més autoritària i conservadora". Ridao ha afegit que això significa una "primera victòria del PP" en aquesta campanya electoral, i ha apel·lat a l'Església catalana perquè faci un "desmarcatge" i que expressi la seva "discrepància i diferència" en relació amb el nou president de la CEE. El candidat republicà ha assegurat que donarà el seu suport al PSOE si té majoria per governar per apostar per la "laïcitat" i "denunciar un concordat que és producte de l'etapa del franquisme i la Transició". Ridao ho ha dit al Parc de Recerca Biomèdica, on ha presentat propostes relacionades amb la sanitat, entre les quals l'avortament "lliure i gratuït" i la regulació de l'eutanàsia.

Joan Ridao ha lamentat que Rouco Varela sigui ara el nou president de la CEE, i ha assegurat que amb això s'ha imposat el "nacionalcatolicisme" a l'Església. Per aquest motiu, ha demanat a l'Església catalana que se'n desmarqui, i especialment al "sector base" que expressi la seva "diferència i discrepància" respecte a Rouco.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.