Política

Corea del Nord diu als EUA que ha tancat el reactor nuclear

Corea del Nord ha comunicat als Estats Units que ha tancat el seu reactor nuclear a Yongbyon, a uns 100 quilòmetres de la capital nord-coreana, segons ha informat el departament d’Estat.

“Donem la benvinguda a aquest esdeveniment i seguirem de prop la verificació i vigilància d’aquest tancament que portarà a terme l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica”, ha declarat el portaveu del departament, Sean McCormack. Es tracta del primer pas de Pyongyang cap a la desnuclearització en cinc anys.

Deu inspectors de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA) han arribat a Corea del Nord, on estaran entre dues i tres setmanes per iniciar les inspeccions i preparar l’equipament necessari per controlar la desnuclearització. El tancament del reactor s'ha produit hores després que arribés a port un vaixell carregat amb petroli, per compensar la clausura del reactor de Yongbyon.

Després de les setmanes que tenen previst quedar-se els inspectors, dos tècnics continuaran al país asiàtic per corroborar que es produeix el tancament del reactor nuclear de la central de Yongbyon, que és l’únic operatiu a Corea del Nord, segons va assenyalar ahir l’agència sud-coreana Yonhap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.