societat
Els joves són cada cop menys feliços, segons un estudi
Els EUA baixen per primera vegada en deu anys de les deu primeres posicions del rànquing de felicitat, que continuen liderant els països nòrdics
Els joves són cada cop menys feliços que les generacions més grans, perquè pateixen “l’equivalent a una crisi de la mitjana edat”, segons revela una investigació mundial difosa aquest dimecres i recollida per l’agència Efe. Aquesta creixent infelicitat entre els menors de trenta anys ha provocat que els Estats Units hagin caigut per primera vegada en més de deu anys del top 20 de països més feliços del món, un llistat que continuen encapçalant els països nòrdics.
L’Informe anual sobre la Felicitat Mundial, impulsat el 2012 per donar suport als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, es basa en dades de l’empresa d’investigació de mercat Gallup, analitzades per un equip global liderat ara per la Universitat d’Oxford.
Es demana a persones de 143 països que avaluïn la seva vida en una escala del zero al deu, on aquesta última puntuació representa la millor vida possible. Els resultats es comparen amb els dels últims dels últims tres anys per crear la classificació.
Finlàndia continua encapçalant la primera posició d’aquest rànquing amb una puntuació de 7,7 punts de mitjana, seguida de Dinamarca, Islàndia i Suècia, mentre que l’Afganistan i el Líban ocupen els dos últims llocs, amb 1,7 i 2,7 punts, respectivament.
Per primera vegada en deu anys, els Estats Units no figuren com un dels vint països més feliços del món i passen de la posició número quinze que ocupaven l’any passat a la 23, a causa de la caiguda de la sensació de benestar entre els nord-americans menors de trenta anys, segons l’estudi, tot i que un rànquing mundial sobre la felicitat entre les persones de 60 anys o més ocuparien el desè lloc. El cirurgià general dels Estats Units, el doctor Vivek Murthy, diu en declaracions al diari britànic The Guardian que les generacions més joves pateixen “l’equivalen a una crisi de mitjana edat”. Segons el doctor els joves realment ho estan passant malament. Permetre que els nens utilitzin les xarxes socials era com donar-los una medicina la seguretat de la qual no s’ha demostrat.