Política

Sobiranistes de CDC demanen una "estratègia comuna" entre CiU i ERC en finançament

La Plataforma per la Sobirania, un corrent independentista de CDC, ha fet avui una crida a les direccions de CiU i ERC perquè estableixin "estratègies comunes" al voltant del nou sistema de finançament i "no permetin cap alteració, retallada o disminució" del que estableix l'Estatut.
En un comunicat, aquesta plataforma integrada per uns 500 militants de CDC ha instat a la direcció de CiU a "no negociar" ni amb el govern de la Generalitat ni amb el govern espanyol "cap aspecte d'un finançament que ja va ser objecte de negociació i acord" durant el procés d'elaboració de l'Estatut.

"Aquest Estatut, aprovat per les cambres catalana i espanyola i ratificat pel poble de Catalunya, no pot ser esmenat, retallat o alentit en funció dels interessos polítics del govern espanyol", ha remarcat.

Segons aquest sector sobiranista de Convergència, "qualsevol iniciativa política que tingui com a objectiu el no compliment estricte de l'Estatut planteja un conflicte de la mateixa magnitud que la que plantejaria una retallada o una sentència interpretativa per part del Tribunal Constitucional"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.