Política

Arzalluz acusa el govern espanyol de fer un muntatge amb les últimes detencions d'ETA

L'expresident del PNB Xabier Arzalluz no entén "a què ve aquesta alegria" pel cop policial a la cúpula d'ETA a Bordeus (França) i la detenció del considerat número u de la banda terrorista, Francisco Javier López Peña, àlies Thierry, si aquest és un "negociador", a qui "van seguir" després de les "converses" durant la treva.

En declaracions després d'una conferència a Girona organitzada pel col·lectiu 2014, va dir: "Fins ara nosaltres pensàvem que el cap polític d'ETA era Urrutikoetxea i el cap militar, Txeroki. Ara de cop i volta en treuen un altre, que resulta que va ser un dels interlocutors en les converses que van tenir l'estiu passat i l'altre el govern central i el PSOE amb ETA i amb HB".

"Ja ho sabien"
L'expresident del PNB ha emfatitzat que "està clar" que les forces i cossos de seguretat de l'Estat "van seguir" Thierry, "i sabien on estava perquè havia estat reunit amb ells". "Saps què deia quan el duien detingut? Cridava: "Quan treguin el meu nom cauran tots els que van estar aquí", al·ludint a les converses i negociacions".

"Poques vegades he vist amb aquesta alegria unànime parlar de detencions, tant per part del president espanyol i els ministres, com pel president francès", ha subratllat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.