Política

Múrcia reclama el mateix finançament que Catalunya

El PP de Múrcia creu que cap sistema de finançament es pot regir per principis de bilateralitat

El Partit Popular continua carregant contra el pacte sobre finançament en infraestructures a Catalunya firmat pel govern central i la Generalitat, però ara el govern de Múrcia, presidit per Ramón Luis Valcárcel, ha començat a fer càlculs i demana que aquest acord sorgit de l’Estatut també s’apliqui a aquesta autonomia.

Múrcia, un dels feus tradicionals del PP, acusa el govern de Rodríguez Zapatero de perjudicar-la mitjançant el seu acord amb el tripartit. El portaveu del PP a la regió, Pedro Antonio Sánchez, ha assegurat que “el peatge que està pagant dinamita el sistema actual de finançament autonòmic”. Tot i això, el portaveu popular no dubta a l’hora de reclamar el criteri de finançament que critica per Catalunya. Sánchez argumenta que si s’apliqués la mateixa fórmula d’inversió a Múrcia, reflectida en els pressupostos del 2007, que arribava a 748,6 milions d’euros, la seva regió hauria de percebre exactament 193,15 milions d’euros més, “xifra que des d’ara exigim a l’Estat”, conclou.

Segons el portaveu murcià, aquest any Catalunya rebrà 4.021,6 milions d’euros, un 25,85% més que el que inicialment preveien els pressupostos del 2007, situació a la qual s’ha arribat, assegura Pedro Antonio Sánchez, amb un acord bilateral com a “pagament del seu suport als pressupostos de l’Estat per al 2008”.

Sánchez acusa el govern socialista d’haver-se carregat, per la porta del darrere mitjançant les reformes estatutàries, “tot l’entramat autonòmic construït amb l’esforç, el consens i la solidaritat de tots els espanyols”, fet que qualifica d’intolerable i inadmissible.

Condicionar el repartiment
El PP de Múrcia creu que cap sistema de finançament es pot regir per principis de bilateralitat i que no pot ser que determinades comunitats condicionin el repartiment dels fons públics. De fet, assegura que defensa un model de finançament comú, en el qual “cap comunitat pretengui aconseguir privilegis ni imposar els criteris que més la beneficiïn”. Pels populars murcians, tot plegat és resultat de l’aplicació, amb caràcter retroactiu, d’un Estatut català que “segueix pendent de la decisió del Tribunal Constitucional sobre el seu encaix al sistema autonòmic espanyol actual”.

Sánchez també carrega contra Pedro Saura, secretari general dels socialistes a Múrcia, per no queixar-se respecte d’aquesta qüestió. A més, pregunta al líder del PSOE murcià si donarà suport al PP quan el govern autonòmic demani el mateix tracte del govern central que el que rep Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.