OLOT
La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari
La candidatura de la CUP a les comarques de Girona defensa l’impuls d’una “reforma integral” del sector agroalimentari i la necessitat de deixar enrere el model de “macrogranges i els macroescorxadors”. Montserrat Vinyets, número dos de la candidatura, ho ha manifestat aquest matí en una visita al mercat d’Olot. “Cal Vetllar pel relleu al sector primari i l’accés a les terres”, ha defensat Vinyets. La candidata ha assegurat que el sector agroalimentari ha crescut fins a una “dimensió desproporcionada”, atraient molta mà d’obra “poc qualificada” i creant “llocs de treball precaris”. “Per molt contradictori que sembli, durant el mateix període el sector primari s’ha debilitat i la pagesia no té relleu”, ha declarat Vinyets. La candidata també ha responsabilitzat el sector porcí de fer un “ús insostenible” de l’aigua, sobreexplotant “l’aqüífer fluviovolcànic de la Garrotxa”.
Jordi Gasulla, cap de l’oposició a Olot, ha afegit que la Garrotxa “no necessita” més porcs, com tampoc necessita “el xantatge que se’ns fa amb els llocs de feina”. “El que farem en lloc d’això és impulsar un banc de terres per facilitar l’accés a la terra, fomentar amb formació i recursos el relleu de la pagesia i assegurar que es paga un preu just pel seu producte”, ha proposat. Vinyets ha reivindicat que la defensa d’un canvi de polítiques ha sigut un tema recurrent en el discurs i propostes cupaires durant el final de la legislatura, que ha reblat que “com portem dient des de fa mesos, sinó anys, el Govern de la Generalitat ha abandonat el sector primari a les forces del mercat, els monopolis, la globalització i la competència deslleial, només amb un gir de 180 graus podrem assegurar la sobirania alimentària”.