Política

Blair, que ha estat nomenat 'enviat especial' al Pròxim Orient, advoca per un Estat palestí

En el seu discurs de comiat com a 'premier' anglès, s'ha disculpat pels perills que pateixen les tropes a l'Iraq

Tony Blair s'ha acomiadat del Parlament britànic amb un discurs en què ha destacat les referències als conflictes al Pròxim Orient. Blair ha lamentat "els perills" a què estan sotmeses les tropes a l'Iraq i s'ha mostrat partidari de treballar per a la creació d'un Estat palestí com a solució de la situació al Pròxim Orient. Precisament aquesta tarda s'han confirmat els rumors del dies precedents i s'ha fet públic que Blair ha estat escollit 'enviat especial' al Pròxim Orient.

Per la seva banda, Gordon Brown s'ha convertit en el 52è primer ministre britànic, després que la reina Isabel II li encarregués de formar govern. Brown s'ha reunit durant una hora en audiència privada amb la reina, una conversa que ha servit per explicar el seu projecte de futur per al país. El nou executiu britànic serà una realitat dissabte que ve. (Podeu llegir en anglès el discurs que ha fet Brown en l'enllaç adjunt)

El nomenament de Tony Blair com a enviat especial del Quartet per al Pròxim Orient -integrat pels Estats Units, la Unió Europea, l'ONU i Rússia- és immediat, segons ha assegurat l'ambaixador de la Comissió Europea a Israel, Ramiro Cibrián. Segons l'ambaixador, s'està ultimant "els termes del seu mandat" i l'anunci és "qüestió d'un dia o d'hores".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.