Política

Els alcaldes d'Unió alcen la veu

L'alcalde de Vic impulsa la creació d'un Consell d'Alcaldes d'UDC que funcioni com un "lobby" al si del partit

Els alcaldes d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) han unit forces aquest divendres en una reunió mantinguda per 18 dels prop de quaranta alcaldes d'aquest partit a Vic. La trobada, impulsada per l'alcalde de la capital d'Osona, Josep M. Vila d'Abadal ha pres la decisió de presentar al congrés d'UDC d'octubre una proposta per crear un nou òrgan, el Consell d'Alcaldes. La reunió s'ha celebrat a la sala Sert de l'edifici del Sucre de Vic.

Segons Vila d'Abadal, organitzador de l'acte, la intenció del futur Consell d'Alcaldes serà la de "traslladar al partit les necessitats" dels municipis i a la vegada, funcionar com un òrgan consultiu. "Per al partit", ha assegurat, "serà bo tenir localitzats els alcaldes en un òrgan" que, a més, tindrà una funció diferent a la ja existent Unió de Regidors, que aglutina regidors democristians independentment del fet que estiguin al govern municipal o a l'oposició.

"No és l'operació Recoder"
L'alcalde de Vic ha volgut deixar clar en declaracions a l'AVUI.cat que el moviment dels alcaldes d'UDC no intenta forçar la seva presència al Comitè de Govern d'UDC. "Això no és l'operació Recoder", ha afirmat Vila d'Abadal, que recorda que ell mateix ja havia estat membre anteriorment del Comitè de Govern. Tot i això, l'alcalde vigatà reconeix que el futur òrgan d'alcaldes funcionarà "com un lobby" amb l'objectiu que UDC "tingui en compte els alcaldes". Pel que fa a les funcions del futur Consell d'Alcaldes, la principal serà la de "debatre els problemes que ens afecten, especialment quant al finançament municipal" i a la vegada impulsar "la coordinació amb l'ideari del partit". En aquet sentit, propossen que el Secretari de Política Municipal del Comitè de Govern d'UDC en formi part.

Pel que fa al paper del mateix Vila d'Abadal en aquest futur òrgan, l'alcalde de Vic ha assegurat que només assumeix el paper de "promotor" fins al Congrés, però que si s'aprova la constitució del Consell d'Alcaldes, confiarà en "els alcaldes joves" pel que fa a la seva direcció. L'alcalde de Vic ha assegurat igualment que és "pura coincidència" que la reunió d'alcaldes hagi coincidit amb l'anunci d'un recés fins al setembre per part de Josep Antoni Duran i Lleida i ha descartat cap vinculació entre un fet i l'altre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona