Política

llengua

El TSJC imposa una assignatura més en castellà a una escola del Barcelonès

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una resolució on obliga a una escola del’Hospitalet de Llobregat a fer almenys una assignatura troncal no lingüística en castellà, després que així ho demanés el pare d’un alumne. La mesura, de caràcter cautelar, s’aplicarà a partir del curs que ve i fins que hi hagi sentència ferma. En la resolució, feta pública per l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), el tribunal conclou que el centre ha de decidir el seu projecte lingüístic però sempre respectant la legislació, inclosa la Constitució, que imposa, segons l’AEB, un model de “conjunció lingüística” que, diu, “significa que totes han de tenir un ús vehicular normal en l’ensenyament”. Alhora, diu que l’ús vehicular de totes dues llengües no ha de ser necessàriament simètric, i que el català ha de tenir un pes superior per la necessitat de normalitzar la llengua.

Aquesta decisió se suma a les quatre de fa pocs dies que també obliguen a la mateixa mesura a altres centres. El TSJC ha adoptat la mesura cautelar en un centre del Maresme i ha sentenciat per un altre de Barcelona, mentre que el Tribunal Suprem ha rebutjat dos recursos de la Generalitat contra dues sentències del TSJC que ja havien donat la raó als pares que volien una assignatura principal en castellà en centres de Cubelles i Sant Pere de Ribes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia