Política

política

Montero descarta el finançament singular que ERC reclama per investir Illa

La vicepresidenta tanca la porta a un sistema asimètric perquè ha de ser “comú”

La vicepresidenta primera del govern de l’Estat, María Jesús Montero, ha tancat la porta avui al finançament singular que reclamen les formacions independentistes. En una entrevista a RNE, Montero ha afirmat que considera que “no té cap sentit” fer “carpetes diferents d’un tema que és comú”. “Sempre hem dit que cal impulsar una reforma global del finançament autonòmic” i, així sí, “atendre les singularitats que es poden presentar en determinats territoris”. Aquest finançament propi que compensi l’etern dèficit fiscal és una de les condicions fixades per ERC per afrontar una possible investidura del líder del PSC, Salvador Illa. La secretària general republicana, Marta Rovira, va instar Pedro Sánchez a moure fitxa sobr el concert econòmic per mirar de començar a debatre sobre l’investidura d’Illa, fet que es va complicant amb les intencions del PSOE. Altre qüestió seria la condonació del deute autonòmic, i els 15.000 milions que li correspondrien assumir a l’Estat del deute de la Generalitat, en que si “estem disposats a assumir i traslladar cap al govern de l’Estat”.

Montero també ha apuntat que el seu executiu presentarà els pressupostos generals de l’Estat per al 2025 “al setembre o octubre” perquè s’aprovin abans de cap d’any. Segons la vicepresidenta la seva formació ja treballa des del mes d’abril en base als pressupostos del 2024, que va acabar retirant. Montero ha desvinculat un eventual suport de Junts als comptes de les negociacions per a la investidura del president de la Generalitat. Segons ha afirmat, els contactes es produeixen en “plans diferents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia