Política

Per fi junts

Hillary crida els seus seguidors a no votar McCain

Després de l’intercanvi de retrets durant les primàries, Barack Obama i Hillary Clinton van escenificar la seva unió en un acte carregat de simbolisme. Per la seva primera compareixença conjunta van escollir un poblet on tots dos van obtenir el mateix nombre de vots a les primàries, 107, i que, ves per on, es diu Unity (unitat en anglès). I unitat és precisament el que volien demostrar amb aquest acte de campanya en un Estat, Nou Hampshire, que serà a més clau al novembre.

La senadora per Nova York, com va prometre després de la seva retirada, es va posar al servei d’Obama per unir el Partit Demòcrata de cara a les eleccions de novembre contra el republicà John McCain. “Avui estem junts pel mateix objectiu: triar Barack Obama com a president dels EUA”, va dir Clinton, que va aparèixer més relaxada que en anteriors ocasions. Després de reconèixer que aquestes han estat unes primàries “durament disputades”, Hillary va dir, però, que “avui i cada dia” els dos candidats treballaran “colze a colze” pels ideals que comparteixen.

El presidenciable demòcrata necessitarà els votants de Hillary per guanyar al novembre, alguns dels quals, encara descontents, han amenaçat de votar el republicà McCain després que la senadora perdés les primàries.

Per evitar la fuita de vots, Hillary va ser molt contundent i va assegurar que McCain no representa “un canvi”. “Bush i McCain són dues cares de la mateixa moneda. Si us agrada la direcció que porta el país, llavors voteu-lo, però si creieu que en necessita una de nova, voteu Obama”, va dir la senadora, que va recordar que tots dos, ell per afroamericà i ella per dona, han “fet història”.

“Amiga compromesa”
Obama i Hillary van intercanviar elogis, fent broma sobre els anys que Hillary porta en política, lluny de la tensió dels últims mesos. Obama va qualificar l’exprimera dama d’“amiga” i de persona “forta, apassionada i compromesa” i, en un gest de pau, va dir que la necessitarà tant a ella com al seu marit, l’expresident Bill Clinton.

Les bones relacions entre els dos també arriben al punt que Hillary ha presentat Obama als seus principals donants i aquest i la seva esposa han correspost amb un xec de 2.300 dòlars, el màxim permès, per pagar el deute de la campanya de Clinton, que ascendeix a 20 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.