Política

La policia francesa captura prop de Baiona el suposat membre d'ETA Eneko Galarraga, buscat per l'Audiència Nacional

CATALUNYA

Fonts del Ministeri de l'Interior han confirmat per part de la policia francesa la detenció del suposat etarra Eneko Galarraga Godoy, de 27 anys, en virtut d'una euroordre dictada per l'Audiència Nacional.

La detenció s'ha produït aquest matí de dijous a la localitat d'Urrunye, al País Basc francès. Galarraga figurava des de principis de 2007 al llistat d'etarres més buscats per la policia espanyola.

Les Forces de Seguretat buscaven Galarraga des del 2002, quan va fugir cap a França després de la desarticulació del "comando Zelatu" de ETA, que es dedicava a la captació.

Entre els etarres que podria haver captat, segons les fonts consultades per EFE, es trobaria Oihane Baquedano, qui va rebre "cursets" a França sobre armes i explosius mentre recopilava informació sobre possibles objectius.

Hereu demana tranqui·litat
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat tranquil·litat als ciutadans barcelonins i ha fet una crida a la serenor. A més, Hereu ha explicat que no han rebut cap mena d'instruccions per posar en marxa estratègies de prevenció.

També ha assenyalat que no es té previst cap actuació concreta el barri del Raval més enllà de treballar per la "cohesió social". L'alcalde ha fet les declaracions aquest dijous en la presentació del Pla d'Equipaments de Barcelona 2008-2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.