Política

nigèria

Almenys divuit morts en atacs de dones gihadistes suïcides

El nord-est del país és objecte d’atacs sovintejats de grups islamistes militants

Almenys divuit persones van morir i més de quaranta van resultar ferides dissabte a la nit en diverses explosions suïcides presumptament perpetrades per dones terroristes a l’estat de Borno, al nord-est de Nigèria, segons informa Efe, que cita l’Agència Estatal de Gestió d’Emergències (SEMA).

Els atacs es van produir, entre altres llocs, en un funeral i en el banquet d’un matrimoni a l’àrea de govern local de Gwoza, a Borno, així com als voltants de l’hospital general, segons va declarar al mitjà nigerià The Sun el director general de la SEMA, Barkindo Saudu.

“Fins ara hi ha divuit morts [confirmats], entre els quals nens i dones embarassades”, segons Saudu. Es tracta del primer atemptat comès enguany després de mesos de treva, a Borno, blanc d’atacs de Boko Haram i on operen altres grups gihadistes.

Més de quaranta persones estan sent ateses pels serveis sanitaris, entre les quals hi ha dinou ferits greus, que van ser traslladats amb escorta militar a l’hospital de Maiduguri, capital de l’estat, a uns 130 quilòmetres de Gwoza. Les xifres de víctimes podrien augmentar, segons l’emir de Gwoza, Mohammed Shehu Timta, que va confirmar els fets al diari Vanguard.

El nord-est de Nigèria és objecte d’atacs de Boko Haram des del 2009, una violència que es va aguditzar a partir del 2016 amb l’aparició de la seva escissió, l’Estat Islàmic a la Província d’Àfrica Occidental (ISWAP). Tots dos grups busquen imposar un Estat islàmic a Nigèria, país de majoria musulmana al nord i predominantment cristià al sud.

Boko Haram i l’ISWAP han matat més de 35.000 persones i han causat uns 2,7 milions de desplaçats interns, sobretot a Nigèria, però també a països veïns com el Camerun, el Txad i Níger, segons dades governamentals i de les Nacions Unides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia