Política

Els antimonàrquics reivindiquen a la Casa Reial i la FPdGi el dret de protesta

El portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG), Quim Tell, ha adreçat una carta oberta a la Casa Reial i la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en què reivindica el dret de protesta com a “dret, fonamental a totes les democràcies del món”. Posa com a exemple les cerimònies d’investidura de la presidència dels Estats Units, on un cordó policial supervisa un recorregut policial a 15 metres a banda i banda de la comitiva, “en un vehicle descapotable”, i “públic, que aplaudeix o xiula a l’elegit”. I contraposa tot plegat a les restriccions que històricament s’han adoptat en les visites monàrquiques a les comarques gironines, des de mitjans dels anys 90, quan “ l’actual rei d’Espanya Felip VI llavors Príncep, es va ocupar militarment tot el barri vell, tancant accessos i fent discriminatius controls”, fins a l’any passat a Caldes de Malavella “deixant allunyada la mobilització a 1.5 quilòmetres de l’acte”, cosa que troben “vulnerar” el dret de protesta.

Amb vista a la convocatòria de dimecres 10, a Lloret, troben “kafkiana” la decisió d’allunyar-los a 100 metres. Però avisen que “si es tornen a vulnerar els legítims drets de protesta i de llibertat d’expressió, el Sr. Felip VI serà denunciat via judicial, i si la justícia espanyola saboteja la demanda judicial, serà redirigida al TEDH, al penal internacional de la Haia i a l’ONU, per vulneració repetida i sistemàtica dels drets de protesta i de llibertat d’expressió a la població d’aquest País, internacionalitzant així dita causa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.