Política

ESTAT ESPANYOL

Podem anirà als tribunals per l’espionatge als seus diputats durant el mandat de Rajoy

El Ministeri de l’Interior de Fernández Díaz va ordenar centenars de consultes a les bases policials sobre dirigents de la formació morada

Podem ha anunciat aquest dimecres que emprendrà accions polítiques i judicials sobre el rastreig massiu que l’anomenada policia patriòtica va fer als seus diputats –acabats d’elegir– durant el mandat de Mariano Rajoy, informa l’ACN.

Segons els oficis de què disposa el jutge de l’Audiencia Nacional Santiago Pedraz, als quals ha tingut accés l’ACN, el Ministeri de l’Interior de Jorge Fernández Díaz va ordenar centenars de consultes a les bases policials entre els a anys 2015 i 2016 sobre responsables com ara Pablo Iglesias, Ione Belarra, Yolanda Díaz, Íñigo Errejón o Irene Montero.

Concretament, Pedraz té sobre la taula un informe de la Unitat d’Informàtica i Comunicacions de la Direcció General de la Policia sobre totes les sol·licituds d’accés als arxius policials de diputats de Podem per part de funcionaris. L’informe inclou un recull de cada accés o intent d’accés a les dades, la identitat del funcionari que ho reclama, la data, la persona a la que es busca, el motiu expressat per a la sol·licitud i les dades que sol·licita. En total centenars de peticions sobre 55 diputats de Podem fetes per múltiples funcionaris durant aquests dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia