Política

política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

El canvi que vol el govern de Pedro Sánchez en la llei d’estrangeria per tal que el repartiment entre totes les comunitats dels nens menors arribats a les illes Canàries –actualment ja sobrepassades amb 6.000 nens i joves– en les onades migratòries deixi de ser voluntari és un atzucac que no té resolució sense el PP, que governa onze comunitats i que ahir es resistia a beneir el pla en la Conferència Sectorial d’Infància celebrada a Tenerife, fins que a quarts d’onze de la nit sí que va avalar –amb objeccions– el repartiment dels 400 menors a debat. Amb el català Carles Campuzano com un dels set consellers del ram presents i amb tota la resta dels homòlegs assistint a la cita de forma telemàtica, la ministra d’Infància, Sira Rego, va haver d’escoltar in situ les reserves de la Generalitat, que es va abstenir en una votació en la qual el Principat rebrà 31 menors. “La sobreocupació no és només un problema per a les Canàries, Ceuta i Melilla, que ho són, però ho pot ser per a altres territoris de l’Estat”, advertia Campuzano als ministres Rego (Infància) i Ángel Víctor Torres (Política Territorial). La distribució com a tal no serà objecte de votació a les Corts, però el que sí que s’ha de votar al ple del Congrés del 23 de juliol és o bé un decret –és la via preferida de les Canàries però necessitaria una majoria absoluta de 176 vots i per això La Moncloa ho desaconsella perquè sap que té el no de Junts– o una proposició de llei –més factible perquè necessita només més sís que nos i és possible amb l’abstenció del PP– en què s’afegeixi a la llei l’obligatorietat d’acollir menors estrangers quan les Canàries, Ceuta i Melilla tinguin els sistemes d’acollida per sobre del 150% de la capacitat.

Al final de la reunió, la ministra Rego va tornar a reivindicar la necessitat d’un “mecanisme solidari i vinculant per a tots els territoris de l’Estat”, després de comprovar que no ha funcionat el mètode de la voluntarietat que està en vigor des del 2022.

Junts: delegació o el no

Al Congrés, Míriam Nogueras (Junts) posava pressió a Campuzano perquè la Generalitat en funcions es planti. “El poble de Catalunya ha estat sempre solidari, no cal que demostrem res ni justifiquem res. Solidaritat, sí. Tota. El que no pot ser és l’abús de ser els que més paguem sempre i a sobre ser titllats d’insolidaris”, etzibava Nogueras. “Si el govern espanyol vol i necessita el vot de Junts, si no hi ha una exclusió de Catalunya de la llei i d’aquest repartiment, no podem votar a favor d’un canvi de llei que encara tensiona més el país”, va dir, abans de recordar que Sánchez té pendent la delegació de competències en immigració a la Generalitat. “Un cop hàgim tancat la delegació podem parlar de les Canàries i la sobresaturació que no només existeix a les Canàries, sinó també a Catalunya, i del fet que Cantàbria i La Rioja tinguin zero menors acollits”, reblava.

Vox i trencar amb el PP

En conèixer l’aval del PP al repartiment de 400 menors, Vox va reaccionar amb un comunicat irat acusant Alberto Núñez Feijóo d’obligar els barons a “acceptar 400 menes” [sic] i “trencar els pactes de govern regionals”. Vox reuneix avui l’executiva per si consuma la sortida dels governs de coalició amb el PP al País Valencià i la resta de territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona