Política

política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha recusat quatre jutges del Suprem que han de resoldre el seu recurs contra la inhabilitació de quatre mesos a què va ser condemnada per permetre tramitar les lleis de l’1-O quan formava part de la Mesa del Parlament. Segons EFE, la consellera sol·licita l’abstenció o, en cas de no donar-se, promou un incident de recusació contra el president de la Sala Penal del Suprem, Manuel Marchena; els magistrats Antonió del Moral i Andrés Martínez Arrieta; i la magistrada Carmen Lamela. De tots quatre Simó qüestiona la imparcialitat i explica que la intervenció de Marchena, Del Moral i Martínez Arrieta en el judici del procés “constitueix un supòsit de pèrdua de la imparcialitat objectiva tenint en compte que aquest procediment tenia com a objecte fets coincidents i que no es poden escindir” del seu recurs”. Segons l’escrit de la consellera, la sentència del Suprem per l’1-O recull “valoracions fàctiques i jurídiques” respecte a la conducta de Simó que evidencien “un posicionament preconcebut sobre la seva tipicitat penal” així com la negació de l’aplicació de la inviolabilitat parlamentària.

Per superar el tràmit formal que sovint és el principal condicionant per inadmetre recusacions, Simó deixa clar que ha presentat la recusació “tant aviat” com s’ha tingut coneixement de la identitat dels magistrats que han de resoldre el recurs. Ho ha sabut per una providència de 2 de juliol en què s’informava de la deliberació i la decisió del recurs per al 9 de juliol.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va condemnar Simó a quatre mesos d’inhabilitació i 1.200 euros de multa pel delicte de desobediència junt amb els altres membres de la mesa Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó que van tramitar la llei del referèndum i les lleis de desconnexió sota la presidència de Carme Forcadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia